7. februar 2018

Flytte til en venninne av mamma

Hei, jeg har det veldig vanskelig hjemme. Moren og faren min ble skilt høsten 2016 fordi faren min var utro og jeg bor nå hos mamma mens pappa bor 2 timer unna, moren min gråter fortsatt ofte og er utrolig sårbar og jeg tør ikke å gråte foran henne fordi jeg er redd ho vil bli mer lei seg. Nå ho er lei seg må jeg være der for ho og trøste ho, men når jeg er lei meg låser jeg meg inn på rommet. Jeg starta med kutting (har slutta for en god stund siden) har vært gjennom med barneværnet og bupa. men det har bare hjulpet i korte perioder. Alt dette førte til at jeg ble deprimert som sagt, og jeg fikk utrolig mye fravær fra skolen, jeg er så redd for å ikke gjøre det bra på skolen og ikke komme inn å vgs. Min siste motivasjon til å komme på skolen er mine to beste venninner og nå skal begge to flytte og bytte skole til en skole der vi alle har flere venner og kjenner så og si alle. (skolen er i nabobyen min) spørsmålet mitt er da, kan jeg flytte til venninna til mamma som bor ved den skolen jeg vil gå på og dra hjem til moren min i helgene? dette er greit for venninna til mamma for hun har hjulpet oss begge gjennom skilsmissen, og hun skulle snakke med mamma om det. men jeg lurer på om det er lov eller om det faktisk bare er opp til oss.

Fint at du kontakter oss.

Vi ser at du ikke har det så lett hjemme for tiden.

Du skriver at du tidligere har vært i kontakt med Bupa og barnevernet og at det hjalp. Dersom du føler at du er deprimert og får mye fravær fra skolen, så bør du kontakte dem igjen. Det er viktig å be om hjelp når du trenger det.

Vi forstår at moren din har det vanskelig og at du tar ansvar for hennes følelser. I utgangspunktet bør ikke barn ha det ansvaret for sine foreldre. Kanskje vil det være fint for deg å snakke med en lærere eller helsesøster på om situasjonene hjemme og at du ønsker å flytte. De vil helt sikkert gi deg råd og veilde deg.

Dersom du ønsker å flytte til din mors venninne, så må foreldrene dine være einge i det. Foreldrene dine har det økonomiske ansvaret for deg fram til du er ferdig på videregående skole. Dersom dette blir løsningen, så må du få hjelp til å melde flytting til den aktuelle kommunen. Først da har du rett til ny skoleplass.

Vi håper det ordner seg for deg. Ta kontakt om det er noe du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv