10. januar 2017

Flytte ut?

Hei,
Jeg er ikke et barneverns barn egentlig, men jeg tror det er mest fordi barnevernet ikke har brydd seg, og avfeid meg totalt.

Jeg har en far som tidligere har vært alkoholiker, og en mor jeg krangler ekstremt mye med. Jeg har egentlig lyst til å sende inn en bekymringsmelding til barnevernet selv, men jeg vil hverken i fosterhjem, eller inn i systemet.
Er det da mulig for meg å flytte ut hjemmefra, med støtte fra barnevernet?

Grunnen er jo at jeg og mamma krangler noe ekstremt mye. Det er midt på natta, på morgenen før skolen, på kvelden, nesten alltid. Jeg og pappa, som ikke bor hjemme hos oss, krangler også nesten hver gang vi ser hverandre, og jeg har kuttet all kontakt med han nå.

Hei,

Takk for at du skriver til oss. Vi skjønner at du har det vanskelig.

Det er foreldrene dine som har ansvar for deg helt til du fyller 18 år. Det er derfor ikke mulig for deg å flytte hjemmefra uten at de er enige.

Du skriver at du ikke har det bra hjemme og at du hele døgnet krangler mye med moren din. Vi i Barneombudet tror at det er viktig at du får snakket med noen om hvordan du har det.

Det er mange som synes det er vanskelig å kontakte barnevernet. Men de som jobber i barnevernet er flinke til å snakke med ungdom. Hva du mener har mye å si, og de skal alltid prøve å finne den beste løsningen for deg. Vi anbefaler deg derfor å ringe barnevernet i din kommune og fortelle dem hvordan du har det. Barnevernets oppgave i Norge er å passe på at alle barn har det godt og at de får den hjelpen de trenger dersom de ikke har det godt.

Du kan snakke med helsesøster på skolen din. Helsesøster er vant til å snakke med barn om det som er vanskelig. Du kan også snakke med en lærer eller andre personer du stoler på.

Vi i Barneombudet har laget en side som heter «Alt du trenger å vite om barnevernet og dine rettigheter i barnevernet».

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv