7. februar 2017

Flytte Hjemmefra, Lei av Mas

Har lyst å flytte hjemmefra, mamma maser om at jeg skal gjøre lekser, rydde rommet, brette klær, vaske klær, osv. Jeg trodde barnearbeid var ulovlig. Jeg er ekstremt lei. ………..Jeg vet jeg KAN flytte hjemmefra, men trenger et bosted og tillatelse fra mamma og pappa. Har lyst å flytte til besteforeldrene mine, de bor ute på landet ikke så altfor langt unna. Skal snakke med helsesøster om dette også. ………………….Føler at mamma ikke husker hvordan det var å være ungdom. ………………………………………

Hei,

Vi har tatt bort noe av teksten din for at du skal være anonym. Vi har ikke noen annen mulighet til å svare deg enn her i og med at vi ikke vet hvem du er. Du kan sende oss epost om du vil, da kan vi svare deg direkte.

Voksne ser ofte på det å få barna sine til for eksempel å rydde rommet eller å gjøre lekser som en del av det å oppdra barn. Det kan være veldig slitsomt for barn dersom de hele tiden blir påminnet alt de ikke har gjort som foreldre vil de skal gjøre.

Noen ganger kan det være lurt å avtale hvilke ukedager man gjør ulike ting. Det blir lettere å planlegge ting du liker å gjøre.

Du skriver at du KAN flytte hjemmefra.Vi oppfatter det slik at du tror at du kan passe på deg selv og leve alene uten foreldre og at det vil gått fint.

Så lenge du er under 18 år så kan du ikke flytte uten foreldrenes samtykke. De må være enige i at du skal flytte hjemmefra. Det er fordi de har ansvaret for deg frem til du er 18 år.

Her finner du en side om det å flytte for seg selv

http://barneombudet.no/dine-rettigheter/i-familien-og-hjemme/kan-jeg-flytte-for-meg-selv/

Dersom dine foreldre og mormor og morfar synes det er en god løsning at du bor der, kan det være en mulighet for deg. Da må alle være enige om at det er en god løsning for deg.

Vi synes det er bra at du vil snakke med helsesøster om hvordan du opplever hverdagene dine. Hun eller han er vant til å snakke med barn og kan helt sikkert hjelpe deg slik at du kan ta opp det som plager deg på en god måte.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv