23. november 2017

Flytte hjemmefra

Hei. Jeg har lyst til å flytte fra min mor til min far. Når jeg er hos mor sover jeg dårlig og klarer ikke å konsentrere meg. Hun har veldig dårlig kontroll over brødrene mine. Hos min far har vi det mye bedre og der sover jeg bedre. Min mor setter alt for store grenser og lar meg ikke besøke fars familie når jeg er hos henne. Jeg har lyst til å flytte til far så fort som mulig men jeg vet ikke om jeg kan og om mamma er enig i det. Har jeg lov til å flytte til pappa og kan mamma nekte meg.

Hei,

Fint at du spør oss om dette.

Det er foreldrene dine sitt ansvar å lage en avtale om hvor du skal bo og at den er god for deg.

Dine behov og ønsker kan være anderledes enn det foreldrene dine tror. Derfor er det så viktig at du sier i fra til dem hvordan du har det og hvordan du ønsker å ha det.

Mange barn og unge synes det er vanskelig å snakke med foreldrene sine om dette fordi de er redde for å såre dem.Vi har laget noen råd på hvordan du kan snakke med foreldrene dine om vanskelige temaer Les mer her:  Den vanskelige samtalen

Noen ganger er det behov for å endre på avtaler hvor barna skal bo. Det som var bra for deg og dine søsken for noen år siden, er ikke nødvendigvis bra i dag.Avtaler om hvor du skal bo og samvær kan endres, men da må foreldrene  dine være enige om det. Noen ganger klarer ikke foreldre å bli enige. Da kan familien få hjelp på familievernkontoret.

I møte med familievernkontoret kan du være med, eller du kan få en egen time der dersom du har lyst og foreldrene dine synes det er greit.

Vi håper det ordner seg for deg!

Kontakt oss om det er mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

:

 

 

 

 

Spørsmålsarkiv