26. juni 2017

flytte hjemmefra

Hei, Jeg er en VG1 elev som har ikke jobb(18 år) Det er ikke noen konflikter hjemme, bare lyst til å bo alene og for da er det lettere å fokusere på skolearbeid. Avstanden mellom foreldrehjemmet og skolen er mindre ennfire mil. Lurer på om jeg kan få støtte/stippend ?

Hei!

Hvis du flytter hjemmefra for å gå på skole, kan du søke om støtte fra Lånekassen. Det er flere forhold de vurderer når de skal bestemme om du kan få støtte, blant annet hvor langt unna skolen du bor og foreldrenes inntekt. Vi anbefaler deg derfor å ta direkte kontakt med Lånekassen for å få svar på spørsmålet ditt.

Foreldrene dine har også forsørgerplikt for deg frem til du er ferdig på videregående skolen. Det vil si at de skal hjelpe deg økonomisk frem til du er ferdig på skolen.

Dersom det er slik at du ikke trenger å flytte for å gå på videregående skole, så kan nok foreldrene dine kreve at du skal bo hjemme for at de skal fortsette å forsørge deg. Men hvis foreldrene dine godtar at du flytter ut, så skal de hjelpe deg med husleie og andre praktiske ting som å finne en leilighet ol. så du klarer deg. Det er derfor lurt å diskutere dette med foreldrene dine.

På våre nettsider finner du mer informasjon om å flytte hjemmefra.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv