7. februar 2017

Flytte hjemmefra

Hei jeg er ei jente på alderen 17 blir 18 14 februar. Jeg har det vanskelig akkurat nå og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg bor sammen med faren min og stemoren min + 6 søsken. Det er 3 soverom i huset vårt, 1 hvor alle 5 gutter sover sammen, 1 til foreldrene og 1 til meg og stesøsteren min. Alle i familien har et seng som de kan sove på, bortsett fra meg. Jeg har aldri bodd sammen med dem så jeg er ny. Jeg flyttet inn hos min far i 2014. Jeg får ikke penger til å kjøpe noe, jeg har ikke jobb, men prøver hardt å få en. Jeg får ikke frihet i dette huset, jeg vil ikke bo sammen med denne familien lenger og vil heller flytte. Jeg føler ikke at jeg er viktig idet hele tatt. Jeg er en glad person når jeg ikke er hjemme, og en trist person når jeg er hjemme. Jeg vil få frihet, bo alene. Problemet er at jeg ikke får noe inntekt, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke noe jeg kan betale husleie til hvis jeg leier. Jeg får ikke stipend fra Lånekassen, fordi de sier at jeg bor med foreldrene. Faren min gjør ingenting for meg, de gir meg ikke penger, seng eller nye klær. Da jeg pleide å bo med onkelen min hadde jeg et vakkert liv, men nå lever jeg i et mareritt.

Jeg vil gjerne flytte så fort som mulig, Hva skal jeg gjøre. Vær så snill og hjelp meg. Gi meg svar på hva jeg kan gjøre slik at jeg kan bo alene, og jeg vet at det koster å bo alene, men det er verdt det.

Hei,

Vi forstår at dette er veldig vanskelig for deg.

Dersom du bor i Oslo, foreslår vi at du tar kontakt med ungbo. Der kan du få hjelp til å komme videre i prosessen med å flytte for deg selv.

Lenke til ungbo.

På ung.no sine nettsider finner du tips til hvordan du kan søke jobb.

Lenke til ung.no

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv