27. november 2017

Flytte enten alene eller til en fosterfamilie.

Jeg er en jente på 15 år. Jeg har hatt en veldig tøff barndom, med blant annet vold, og silte foreldre. Denne sommeren har vært veldig tøff for meg, jeg tok et stort valg i livet mitt og bestemte meg for å flytte til moren min, siden jeg ikke har det bra hos pappa. Jeg føler meg ikke trygg hos pappa og vi kommer virkelig ikke overens. Han har da sagt at han ikke vil ha noe med meg å gjøre og at jeg bare skal glemme hvem an er grunnet valget mitt. Men da kommer vi over til moren min. Hun vil heller ikke ha meg, hun mener jeg blir for mye og jeg bare skaper større problemer for henne. Hun da kastet meg ut av huset og kastet alle tingene mine ut av huset og sagt at jeg må finne et annet sted å bo. Faren min har også kastet meg ut av huset, men grunnet at jeg måtte tenke over hva slags person jeg er og fordi han mener jeg kommer til å ende opp som noe ubrukelig. Tilbake til moren min. Hun sier stadig dette med at jeg må finne ut av hvor jeg skal bo, så jeg må nesten det snart, det er ikke et spørsmål om jeg kan flytte tilbake til pappa fordi der er jeg virkelig ikke velkommen. Jeg har tatt dette opp med skolen og helsesøster og de sier de ikke kan gjøre så mye. så vi har tatt dette videre til barnevernet og det har ikke blitt gjort noe enda. Jeg trenger å flytte for meg selv eller til en fosterfamilie i Oslo, jeg kan ikke leve med ustabilitet over hvor jeg skal bo. Kusina mi hun fikk lov av barnevernet å flytte inn for seg selv da hun var 16, men jeg er 15 det er ikke så stor forskjell, blir 16 til juni.

Hei.

Vi forstår at dette ikke er greit for deg. Det er vanskelig for oss å vite hvilke vurderinger barnevernet gjør, og vi kan ikke si noe om du bør få flytte eller ikke.

Hvis du mener du ikke får den hjelpen du trenger fra barnevernet må du si ifra. Du kan be om å få snakke med saksbehandleren din for å få fortelle ordentlig om hvordan du har det. Det er best å forberede seg godt. Vi har laget noen tips til hvordan du kan forberede deg på en vanskelig samtale med en voksen. Du har rett til å ha med deg en voksen, for eksempel lærer eller helsesøster som allerede vet hvordan du har det.

Hvis du fremdeles er misfornøyd med barnevernet kan du klage til fylkesmannen. Da må du skrive og fortelle hvorfor du er misfornøyd.

Det finnes også en annen mulighet. Det er at barnevernet hjelper familien din med å få det bedre sammen. Det finnes også noe som heter familievernkontoret,og de er eksperter på å få familier til å fungere bedre sammen. Dere kan ta kontakt via barnevernet eller direkte med familievernkontoret.

Familievernkontorene har også laget et nettkurs der man kan lære seg hvordan man kan være mindre sint. Det heter Litt sint og finnes gratis på nettet.

Vi håper du snart får det bedre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv