26. juni 2015

Flytte

Jeg bor med mamma og litt med pappa til høsten skal pappa flytte tilbake til trondhjem igjen og han spør om jeg vil bli med til trondhjem men jeg vil vere med mamma og pappa men jeg vil også flytte til trondhjem men da vil mamma bli lei seg og jeg vil savne henne hva skal jeg gjør.ps kan jeg få mamma til og flytte til trondhjem??? Hilsen en desperat jente

Hei,

Det er fint at du skriver til oss om hvordan du har det. Vi skjønner godt at dette er vanskelig for deg. Det er ikke noe rart at du både har lyst til å flytte til Trondheim, men at du også vil være der moren din er.

Det høres ut som det kan være lurt at dere får snakket om hvilke muligheter som finnes, og at foreldrene dine får vite hva du tenker om dette.

Det er fullt mulig å endre på hvem man bor fast med av foreldre. Det er foreldrene dine som til syvende og sist bestemmer hvor du skal bo, men jo eldre du er jo mer skal de ta hensyn til det du mener. Hvis man ikke klarer å bli enig, kan man få hjelp av et sted som heter familievernkontor. Du kan lese mer om dette her:

Lenke til informasjon om å endre samvær eller flytte

Hvis du synes det er vanskelig å vite hvordan du skal snakke med foreldrene dine om dette, kan du få noen tips her:

Lenke til tips til den vanskelige samtalen

Lykke til.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv