22. november 2016

Far slår meg når mor sier han skal

Blitt slått opp gjennom hele barndommen: Mor får raserianfall, sier jeg skal vente på rommet til far kommer fra jobb. Han får beskjed om å slå meg, legge meg over knærne hans og slå meg mens min mor ser på. Jeg har hatt angst og depresjon i mange år nå. Dette har jeg opplevd i årevis fram til 10 år. Kan det bli foreldet sak? Hvordan bevise slikt? Jeg har snakket med våksne om det som ikke tror meg! Heller ikke lege! Hva kan jeg gjøre? Foreldrene er gamle nå.

Hei,

Det er ikke lov å slå eller true barn i Norge. Dersom du velger å anmelde foreldrene dine må politiet ta stilling til om saken er foreldet.

Selv om straffesaken skulle være foreldet kan du ha krav på erstatning fra foreldrene dine eller voldsoffererstatning fra staten. Dette vil en advokat best kunne hjelpe deg med. Du kan spørre om dette hos politiet.

Statens barnehus er en del av politiet. De som jobber der har lang erfaring med saker om vold mot barn og kan veilede deg i hva du burde gjøre.

Hvis du sliter etter det foreldrene dine har utsatt deg for bør du søke om hjelp. også dette kan du be om hjelp til hvis du kontakter Statens barnehus.

Vi håper du får den hjelpen du trenger på Statens barnehus.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv