15. august 2017

Familien

Hei, mine foreldre setter meg på jobb hele tiden og jeg kan aldri være med venner. I dag avlyste de min konfirmasjon og nå takler jeg ikke mer. Hvordan kan jeg bytte familie?

Hei,

Fint at du kontakter oss!

Foreldrene dine kan ikke tvinge deg til å jobbe for at du skal tjene penger, men de kan anbefale deg å jobbe litt ved siden av skolen. De kan også gi deg enkle arbeidsoppgaver hjemme.

Det er ikke meningen at foreldrene dine skal fylle hele fritiden din med arbeidsoppgaver. Du har også rett til å hvile, delta på fritidsaktiviteter og være sammen med venner.

Vi vet ikke hvorfor foreldrene dine avlyste konfirmasjonen din. Du bør derfor forsøke å snakke med dem om alt dette. Vi har laget en nettside som heter den vanskelige samtale med en voksen. Her får du tips og råd på hvordan du skal gå fram for å snakke om noe du synes er vanskelig.

Du lurer også på om du kan få en ny familie. Det er barnevernet i kommunen din som må vurdere om situasjonen er så vanskelig at du må bo et annet sted. Ta en titt på vår side Barnevernet. Her finner du mye informasjon om hva barnevernet gjør og hvordan du kan kontakte dem.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din. Helsesøstre er ofte flinke til å gi råd til barn og unge som trenger litt hjelp.

Har du flere spørsmål, så ta kontakt med oss igjen.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv