15. april 2018

Er dette lov

Hei!
Gym læreren min sier feil ting og får meg i og venner i problemer og vi gjør ingenting galt. En gang hadde en vann av meg og gym læreren min en diskusjon om gym er et fag eller ikke. Vennen min sa at han fikk feil informasjon fra en annen lærer. I 4. klasse fikk vi et følgende spørsmål: Hva er ynglingfaget ditt? Mange skrev da gym, men tilslutt sa læreren at gym ikke er et fag. Med feil informasjon sier vennen min at gym ikke er et fag og så krangler de. Gym læreren tar dette opp med kontakt læreren og påstår at vennen min sa at gym er et "tulle fag" Han sa aldri det. Han sa at gym ikke var et fag og denne informasjonen hadde han også fått av en annen lærer.

Jeg fikk også kjeft vi hadde en lek i gym timen så sa hun alle må holde hverandre i håndende, ja hun sa faktisk det så sier jeg: Jeg vet ikke helt om jeg vil ha en lærer som gir meg dårlig innflytelse og ikke kan norsk grammatikk. Så kommer i i en krangel om oppførselen min. Og hun sier hun skal ta dette opp i utviklings samtalen. Så blir jeg rasende fordi jeg vet at kontaktlæreren min bare hører på andre lærere og så sier jeg: Ja, du mener vel i din? så blir hun veldig sint på meg og går. Når vi skal gå hjem etter dette tar hun meg og vennen min hardt på skulderen og sier takk for i dag gutter og kaster oss fram over.

Hei!

Takk for spørsmålet ditt!

Læreren deres skal ikke si ting til dere som er feil sånn at dere får problemer. Om dere opplever at en lærer gjør det, bør dere si fra til læreren om at dere ikke synes det er greit.

Hvis dere synes det er vanskelig å ta det opp med læreren bør dere snakke med en annen voksen på skolen som dere stoler på. Dere kan for eksempel snakke med kontaktlærer eller rektor.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv