17. januar 2014

Er det lov?

Jeg er litt redd for noe og det er å måtte dra fra mamma.
Jeg vil ikke være hos pappa, men han tvinger meg og sier at hvis jeg ikke drar til henne de helgene så lager han rettsak og tar meg bort fra både mamma og pappa.
Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre…..

Hei,

Takk for at du skriver til oss. Vi skjønner godt at du synes det er vanskelig at faren din tvinger deg til å se deg mer.

For det første kan ikke faren din ta deg bort fra både moren og faren din i en rettssak. Det han kan gjøre er å forsøke å få domstolen til å endre på avtalen moren og faren din har. Men domstolen skal finne den løsningen som er best for deg. Du er såpass gammel at de skal høre mye på det du mener.

Foreldre som ikke har barna sine boende fast hos seg, har som regel veldig lyst til å se barna så mye som mulig. Det gjelder sikkert faren din også. Da kan det tenkes at de sier og gjør dumme ting for å få barna på besøk.

Vi vet ikke hvorfor du ikke ønsker å dra til faren din. Noen barn synes det passer dårlig å dra på besøk til den andre forelderen – særlig hvis de bor langt unna. Kanskje du går glipp av viktige ting, som bursdager eller fridtidsaktiviterer. Det kan man godt forstå. Men det kan likevel være lurt å dra for å holde på kontakten.

Men noen ganger er det ting som skjer når man er på besøk som gjør at man ikke ønsker å dra. Kanskje er det dårlig stemning, mye krangling eller andre vanskelige ting. Hvis det er tilfelle for deg, er det lurt at du sier i fra til noen voksne du stoler på.

Her kan du få noen tips om hvordan du kan snakke med voksne om vanskelige ting:

Lenke til informasjon om hvordan ta den vanskelige samtalen.

Her kan du lese mer om hvordan du kan få endret avtalen om hvor ofte du skal være hos faren din.

Lenke til informasjon om å endre samværsavtale.

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

 

 

 

Spørsmålsarkiv