2. februar 2018

En jente

Hei! Jeg har et lite problem! Fordi jeg ble veldig god venn med ei i klassen under, men nå har jeg fått to andre venner og nå er vi tre bestevenner, men hun jeg først ble venn med vil ikke gi slipp og blir sur hvis vi tre gjør noe på fritiden eller på skolen. De tre går i klasse sammen. Jeg tenkte og spørre om de to vil finne på noe i helga, men jeg er litt redd for at hun jeg først ble venn med skal bli sur og si dette til foreldrene sine som sier dette til mamma også kanskje blir det en skolesak ut av det fordi jeg liker er med hun mer fordi jeg vil heller være med de to andre. Hva burde jeg gjøre skal jeg finne på noe med de to i helga eller skal jeg ikke gjøre det for å unngå at det blir noe styr ut av det?

Hei og takk for at du skriver til Barneombudet!

Som barn har man rett til å være venn med de man selv ønsker.

Vi syntes at du skal forsøke å løse dette på en måte sånn at ingen blir lei seg. Siden du har vært venn med denne personen før, kan dere kanskje finne tilbake til vennskapet? En idé kan jo være at du prater litt med denne personen på tomannshånd, og at du forteller henne om det du syntes er vanskelig. Du kan også ta dette opp med for eksempel læreren din eller foreldrene dine, og kanskje de har noen tips til hvordan du kan snakke med denne personen.

Hvis du syntes det er vanskelig å prate med en voksen om dette, har vi i Barneombudet laget noen tips til hvordan man kan snakke med voksne om vanskelige ting.

Vi ønsker deg masse lykke til videre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv