5. januar 2018

Depresjon

Hei…. nå er det ett år siden jeg har skrivd her. Så nå sender jeg inn på nytt. D har vært ett helt forferdelig år, jeg har blitt verre og verre vær dag. Jeg gråter hver kveld og tenker hvorfor jeg fortsatt r i livet når jeg burde vært dø. Jeg har d kjempe vanskelig i hodet mitt… men jeg smiler og later som ingenting. Jeg vil gjerne bli bedre men jeg klarer ikke og si d til noen.

Hei!

Det er i alle fall fint at du sier fra til oss hvordan du har det. Vi synes du er flink til å sette ord på følelsene dine, og det er viktig at du forteller til noen hvordan du har det, sånn at du kan få hjelp.

Siden du har skrevet til oss før, har du sikkert fått råd om hvem som kan hjelpe. Noen kan snakke med foreldrene sine, andre vil ikke det. Helsesøster på skolen kan hjelpe. Du kan også ringe hjelpetelefonen til Mental Helse på telefon 116 123.

Du synes det er vanskelig å fortelle. Det er helt normalt. For noen kan det hjelpe å være anonym. Kors på Halsen er en tjeneste der du kan snakke med en voksen helt anonymt. Det kan kanskje være en god start for deg – både for å få råd og for å bli tryggere på hvordan du kan si fra og be om hjelp?

Det er trist å høre at 2017 har vært et vanskelig år for deg. Vi håper at 2018 kan bli bedre, og at du får sagt fra hvordan du har det og bedt om hjelp.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv