22. juni 2018

Den vanskelige praten om angst og depresjon

Jeg har angst og klarer ikke å si det til alle. Jeg tør å si det til tre stykker. Foreldrene mine er ikke der og ikke broren min eller bestevennene mine, men hvordan kan jeg få hjelp uten at foreldrene mine vet det? Jeg tør si det til en gutt og tre jenter som jeg stoler på. Jeg sliter veldig mye med depresjon og. Hva gjør jeg?

Hei!

Så fint at du skriver til oss. Det er trist å høre at du ikke har det så bra nå, men du kan få det bedre, og det at du ønsker hjelp er et godt tegn!

Vi skulle ønske du klarte å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. De aller fleste foreldre vil veldig gjerne hjelpe barna sine – uansett hva barna sliter med. Du har ikke gjort noe galt selv om du for tiden sliter med vanskelige følelser. Det betyr heller ikke at du beskylder foreldrene dine for å ha gjort noe galt. Dersom det er ting hjemme som ikke er greit, må du si ifra til en voksen som kan hjelpe.

Det er ikke uvanlig å få vanskelige følelser når man blir ungdom. Da er det fint å ha noen å snakke med. Vi forstår spørsmålet ditt sånn at du i tillegg ønsker deg en voksen som kan hjelpe.

Helsesøster på skolen skal hjelpe elever som har det sånn som du beskriver. Helsesøstre er ofte flinke til å snakke med barn om vanskelige ting, og mange barn og unge vi snakker med synes det er fint å gå til helsesøster.

Hvis du heller vil ringe eller chatte kan du ta kontakt med Mental Helse Hjelpetelefonen 116 123 eller Si det med ord. Der får du snakke med noen som kan mye om det å ha vanskelige følelser.

Vi håper du snart får det bedre! Du er velkommen til å ta kontakt med oss igjen hvis det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv