13. oktober 2017

bytte ungdomsskole

hei! jeg går i 10.klasse på en skole som ligger 40.min med gåing unna. Dette er skolen jeg soner til, der har jeg også en del av vennene mine. det ligger også en annen ungdomsskole 2.min med gåing unna. der har jeg 50% av vennene mine. jeg har følt i det siste at den skolen jeg går på er feil. jeg har mistet all motivasjon til å gå på denne skolen. jeg får ikke til noen ting og er ganske frustrer siden jeg pleide å elske å gå på skolen. jeg har det rett og slett ikke veldig bra, jeg føler meg litt grå og tom på innsiden. jeg har snakket med lærere på skolen om dette om de ville veldig hjelpe for at jeg skal bli på den skolen jeg er på nå. men det vil jeg ikke, jeg vil gå på den skolen som er nærmest huset der jeg bor. foreldrene mine er ikke helt med på at jeg skal bytte skole. blir det vanskelig å få byttet skole så fort så mulig? hvordan gjør jeg dette? bor i akershus:) takk for svar

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi skjønner at du ikke har det så kjekt om dagen og at du derfor har lyst til å bytte skole. Du skriver at du ønsker å bytte skolen.

Fra du er 15 år kan du bestemme flere ting knyttet til skolen selv.  Du kan selv klage på skolemiljøet ditt og velge hvilke videregående skole du vil søke på. Det er også ting du ikke kan bestemme når du går på ungdomsskolen, du kan for eksempel ikke selv bestemme om du skal gå på skole eller ikke.

Når det gjelder å bytte ungdomsskole, kan du sende en søknad til kommunen eller til rektor på skolen du ønsker å bytte skole. Kommunen eller rektor behandler da søknaden din. I behandlingen av søknaden din vil de ta kontakt med foreldrene dine å høre hva de mener og de skal også vurdere hva som er til ditt beste og hva du vil.

Uansett hvordan dette ender, så er det viktig at du får hjelp til å ha det bra på skolen. Trives du ikke, så skal du få hjelp. Du skriver at din nåværende skole ønsker å hjelpe deg og det kan være et fint utgangspunkt. Det er også viktig at du forsøker å forklare foreldrene dine om hvordan du har det. På den måten har du mulighet til å få hjelp.

Synes du det vanskelig å ta opp disse temaene? Vi hos Barneombudet har laget en egen nettside hvor du kan lese litt mer om hvordan du kan gå fram for å ta den vanskelige samtalen med en voksen. Les mer her

Lykke til – vi håper og tror at det ordner seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv