23. januar 2017

Bytte skole

Hei!

Jeg går i 10.klasse og jeg har veldig lyst til å bytte skole til nabokommunen. Grunnen til dette er fordi bestevenninna mi og "gjengen" min bor der, og jeg trives mye mer der enn i her. Men når jeg sier det til mamma og pappa at jeg vil flytte dit, og at jeg kan bo hos henne, sier de at det bare er tull og at jeg ikke tenker klart.

En annen grunn til at jeg flytte dit, er fordi jeg føler at jeg ikke har det så veldig bra på skolen min, siden jeg ikke har så mange venner og at det ikke er mange som liker meg. Jeg vil bare bort i et halvt år, få en "ny start". Så jeg bare lurer på hva jeg skal gjøre for at jeg kan få overbevist foreldrene mine om at jeg kan bo der frem til sommer?

Hei!

Vi har tatt bort stedsnavnene i det du har skrevet sånn at du er helt anonym.

Du har rett til å ha det bra på skolen. Uansett om du fortsetter på den samme skolen eller går på en annen skole, så skal skolen legge til rette for at du ikke blir utestengt og føler deg trygg. Be foreldrene dine om å snakke med skolen om at du ikke har det bra. Du kan også snakke med en annen voksen som du stoler på, for eksempel helsesøster eller en lærer.

Vi kan forstå at foreldrene dine ikke synes det er greit at du flytter til venninnen din, og vi tror det kan være vanskelig å overbevise dem om at det er lurt. Det kan også være vanskelig å bytte skole nå i siste del av tiende klasse. Du skal få karakterer i alle fag som er basert på hva du har lært gjennom hele ungdomsskolen.

Vi tror det er lurt at du og foreldrene dine heller finner ordninger som gjør at du får vært mest mulig med bestevenninnen din og de andre vennene dine. Prøv å planlegge god tid i forveien, for eksempel ferier, helger og andre fridager sånn at du kan være hos venninnen din da. Dere kan kanskje også lage faste avtaler om når du kan være hos henne.

Vi forstår at du gjerne vil vekk akkurat nå, men vi håper at du og foreldrene dine finner løsninger som gjør at du har det best mulig det siste halvåret på ungdomsskolen. For mange er det en «ny start» å begynne på videregående, man treffer mange nye folk og gamle gjenger blir splittet opp.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv