16. mai 2017

Bup og ferie

Jeg har gått til bup pga angst pga mobbing i snart 6 mnd. Hjelper lite, da jeg fortsatt blir mobbet og barnevernet stresser meg opp med besøk både på skolen og hjemme. I sommer skal jeg 5 uker på ferie i en annen storby. Kan jeg gå til bup der, da det visst er viktig med samtale 1 dag i uka?

Hei,

Vi kan dessverre ikke gi deg et klart svar på det du spør om. Vi tror det kan være vanskelig å bytte til en annen BUP i ferien, men du kan jo spørre behandleren din om det? Det er jo uansett viktig med ferie, så vi håper dere finner ut av det.

Det er leit å høre at du blir mobbet. Det er ikke greit. Skolen din og de voksne som jobber der har ansvar for at mobbingen stopper. Dersom de ikke klarer det kan du klage og kreve at de gjør mer. Du kan lese mer om dine rettigheter knyttet til mobbing på hjemmesiden vår.

Det høres heller ikke noe særlig ut at barnevernet stresser deg. Du har rett til å bli hørt og de voksne skal lytte til hvordan du opplever situasjonen. Vårt råd til deg er at du tar kontakt med saksbehandleren din i barnevernet og ber om en samtale. Der kan du fortelle om dine opplevelser av barnevernet, av mobbingen og om BUP. Da kan saksbehandleren din hjelpe til med å finne løsninger som funker bedre for deg.

Vi har laget noen råd til den vanskelige samtalen med en voksen. Det kan være et godt hjelpemiddel til forberedelse før samtalen med saksbehandleren din.

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv