31. oktober 2016

bor i fosterhjem, og vil hjem

Hei !

Jeg har bodd i fosterjem i 3 år, og siden sommeren har ttrivdes veldig dårlig, da det nå er et mindre barn til som bor i fosterhjemmet. Har prøvd å snakke med arnevernet og fosterforeldrene mne om det men det hjelper ikke. En gang ble jeg veldig lei meg og reiste hjem til foreldrene mine, og barnevernet sa at det var som å rømme hjemmefra, etter det passer de på meg hele tiden og jeg får ikke gå like mye ut med venner, og må hele tiden si fra hvor jeg er. Hva kan jeg gjøre ?

Hei!

Takk for at du skriver til Barneombudet. Det er mange som opplever at ting blir vanskelige hjemme når de blir ungdommer, både de som bor med foreldrene sine og de som bor i fosterhjem.

Det aller beste vil være om dere klarer å snakke ordentlig om det. Det er viktig at de voksne forstår hvordan du har det, og at du forstår hvordan de voksne tenker. Vårt råd er derfor at du prøver å snakke med dem en gang til.

Siden du bor i fosterhjem skal du ha en tilsynsperson som passer på hvordan du har det hos fosterforeldrene dine. Du skriver ikke noe om dette, men vi håper du har en tilsynsperson som du liker og stoler på. Tilsynsperson din kan være en god støtte for deg når du skal ta opp dette igjen.

Det er ikke bra for noen at dere har konflikter sånn som nå. Derfor må både du og fosterforeldrene dine strekke seg for å finne en løsning. Fosterforeldrene dine og barnevernet har ansvar for at du får si din mening, og når de bestemmer skal de legge vekt på det du har å si. Det er ikke sikkert at dere klarer å bli enige om alt, men kanskje kan dere finne en løsning litt midt i mellom?

Det er lurt å forberede seg når man skal prøve å bli enige om noe som er vanskelig. Vi hos Barneombudet har laget noen tips om den vanskelige samtalen med en voksen som kan være nyttige for deg. Hvis du vil kan du be tilsynspersonen din eller en annen voksen du stoler på om hjelp. Det kan være en tante, mammaen til en venn eller helsesøster på skolen.

Vi håper dette ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv