21. mars 2017

Beredskapshjem

jeg er en jente på 12 år og i midten av Desember fikk vi to stykker i beredskapshjem via mamma sin jobb (i barnehage.) de skal snart dra enten tilbake til foreldrene eller til fosterhjem. jeg kommer til å savne dem, hva skal jeg gjøre?

Hei, og så fint at du skriver til oss.

Det er fint å høre at du har blitt så glad i de som har vært hos dere at du kommer til å savne dem. Men, som du kanskje vet, så skal et beredskapshjem kun være et hjem for disse barna i kort tid. Når de snart skal flytte så er det fordi barnevernet har funnet en god løsning som barna kan bo i over lengre tid.

Det beste for deg er nok å snakke med noen voksne du stoler på om hvordan du tenker og føler det. Det beste er nok kanskje å snakke med mammaen din om dette? Da vet hun hvordan du føler det, og kan ta litt ekstra vare på deg etter at fostersøsknene dine har flyttet. Da kan dere kanskje også snakke om hvordan dere skal gjøre det dersom dere skal ta imot noen andre barn senere?

På skolen din, eller i kommunen din, skal det også finnes en helsesøster som du kan ta kontakt med  for å prate med om hvordan du føler det.

Dersom du lurer på mer om dette med tanker og følelser så kan du også kontakte ung.no. De er flinke til å svare på spørsmål om det.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv