28. august 2017

Barnevernet ignorerer meg

Har barnevernet lov å ignorere meg? H*n jeg snakker ned har nå ignorert meg i to uker, med unntak av en kort melding forrige uke, hvor det sto h*n skulle snakke med læreren min, noe h*n aldri gjorde, selv om h*n har nummeret til læreren min… Det at h*n aldri gjorde noe med det endte i et selvmordsforsøk i form av piller på klassetur, og nå er det et helvete hjemme… Jeg prøver å forklare hvordan jeg har det hjemme, med at pappa bruker psykisk vold, men h*n hører aldri på meg… H*n tok det opp en gang foran meg, men etter det ble det bare liggende, og aldri tatt opp igjen, selv om jeg tok initiativ til det…. Er det lov at barnevernet ignorerer sånt? Eller at de ignorer meg generelt? Har sendt nesten 20 meldinger de siste to ukene, hvor jeg har prøvd å få svar, men får det aldri…

Hei,

Så bra at du skriver til oss. Det du beskriver er veldig alvorlig og det er viktig at du får hjelp raskt.

Når du ber barnevernet om hjelp så skal de ikke ignorere deg. Hvis de mener det du sier er alvorlig, så skal de undersøke saken så raskt som mulig, og vurdere hva de skal gjøre for å hjelpe deg.

For å få vite hvordan du har det hjemme skal barnevernet snakke med deg. Det kan også hende de snakker med foreldrene dine og læreren din. De kan også besøke dere hjemme.

Noen ganger kan det ta litt tid å undersøke saken. Da mener vi det er viktig at du får beskjed om hva som skjer, slik at du kan føle deg trygg på at saken blir fulgt opp. Vi anbefaler at du får hjelp av en voksen du stoler på, til å ta kontakt med barnevernet og forklare deg hva som skjer. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller en lærer.

Siden disse tingene er litt komplisert, kan det også være til hjelp og ta kontakt med barnas jurist. De kan hjelpe deg å finne ut av hvordan du kan få bedre hjelp fra barnevernet. I barnas jurist jobber det jurister som gir gratis hjelp til barn som trenger hjelp med å få oppfylt rettighetene sine.

Lenke til barnas jurist

Her kan du lese mer om rettighetene dine i barnevernet.

Vi tror også det er lurt at du har noen å snakke med om hvordan du har det hjemme. På denne siden finner du oversikt over noen hjelpetjenester.

Vi håper du får hjelp raskt. Hvis ikke kan du gjerne skrive tilbake til oss, enten her eller på post@barneombudet.no. Du kan også ringe oss på telefon 22 99 39 50. Telefonen har åpningstid mellom 0900 og 1500.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv