21. august 2017

Barnevernet hjelper ikke

Hei, for noen måneder siden hadde jeg møte med barnevernet, vi satt et mål for meg om og flytte og at de skulle gitt støtte, nå har det gått snart 6 måneder og jeg har gjort alt de har bedt meg om. Og nå som jeg flytter til en annen kommune må jeg ha ny undersøkelseperiode, og jeg kommer ikke til å overleve det. jeg sliter med penger, og har ikke noe foreldre som kan støtte meg. Jeg har hatt masse selvmordstanker i det siste. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg bli tvunget til BUP, og det hjalp meg ikke noe. Og nå føler jeg at alt var en løgn og at barnevernet ikke gjør noe. Dette er helt på trynet. Hva kan jeg gjøre? Jeg kan jo ikke vente til ny undersøkelsesperiode blir ferdig når jeg allerede sliter .. og jeg kan ikke søke støtte andre steder heller, som nav.. fordi jeg ikke har fylt 18. Livet mitt er veldig problematisk.

Hei!

Vi forstår godt at du synes dette er vanskelig. Det er ikke ok at en barnevernssak tar 6 måneder uten at noe skjer. Vi synes det er litt vanskelig å svare på det du spør om, for vi vet ikke nok om deg og saken din, men her er noen råd som vi håper er nyttiget for deg.

Barnevernet skal hjelpe deg så fort som mulig. Seks måneder er lang tid å undersøke en sak, særlig hvis du har det så vanskelig som du skriver. Det virker som om du både mener saksbehandlingen i barnevernet er for langsom, at du ikke blir hørt og tatt på alvor og at de tiltakene barnevernet mener er riktige for deg (sånn som BUP) ikke har fungert.

Vi forstår at det er vanskelig for deg hvis du er helt alene når du ber om hjelp fra barnevernet. Det hadde vært fint om du fikk en voksen som kan litt om dette til å hjelpe deg. Kanskje har du en voksen på skolen, lærer, helsesøster eller miljøarbeider, som du kan be om hjelp?

Vi synes du skal ta kontakt med et kontor som heter Barnas jurist. De kan hjelpe deg med å kontakte barnevernet. Det er gratis å be om hjelp hos Barnas jurist.

Fylkesmannen skal kontrollere at barnevernet gjør jobben sin. Vi har laget en nettside som forklarer nærmere hvordan du kan klage på barnevernet. Barnas jurist kan hjelpe deg med å klage dersom det blir nødvendig.

Vi håper dette hjelper. Hvis ikke kan du gjerne ta kontakt med oss igjen, enten her, på post@barneombudet.no eller på telefon 22 99 39 50, så skal vi forsøke å hjelpe deg videre

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv