10. oktober 2017

Barnevern og fosterhjem

Hei. Jeg er en jente på 14 år. Jeg blir mobba på skolen hver eneste dag. Alle hjemme klager på meg og alt jeg gjør. Jeg har mange ganger bitt kalt en "skam" for familien. Jeg skader meg selv og er mentalt ødelagt, jeg vil ikke bo hjemme lenger. Hva skal jeg gjøre?

Hei,

Takk for at du kontakter oss!

Vi skjønner at du ikke har det så enkelt hverken på skolen eller hjemme akkurat nå.

Du har rett på et godt og trygt skolemiljø. Ingen har lov til å mobbe deg. Dersom du opplever det, må du si i fra slik at du får hjelp. Du kan snakke med læreren din, og  rektor på skolen som plikt til å hjelpe deg slik at skolehverdagen din blir trygg.  Les mer om rettighetene dine om mobbing på skolen

Du forteller oss også at du ikke har det bra hjemme. Du beskriver ikke så mye om hva det handler om, men vi skjønner at du trenger hjelp.

Det er veldig viktig at du får hjelp til å slutte å skade deg selv, og at du får hjelp til å få det bedre.  Du kan snakke med fastlegen din hvis du kjenner ham/henne og forklare hvordan du har det. Du kan også ringe til alarmtelefonen for barn og unge 116 111 for å få hjelp til å komme i kontakt med barnevernet der du bor. Barnevernet skal hjelpe barn som har det vanskelig hjemme.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

Spørsmålsarkiv