15. november 2017

Barnevern

Barnevernet skal være nøytral, er det da riktig at banevernet tar side med min mor og sier bare dritt om pappa og bare positivt om mamma, for å så anbefalt familie terapi med mamma også prøvd å tvinge meg til å være sammen med ho, når jeg har sagt at jeg ikke vill ha noe med mamma å gjøre. jeg har sagt i over et år nu at jeg ikke vill ha noe med mamma å gjøre men det er nesten som om at de ikke hører på meg. det er litt mindre nu men fremdeles er det som at de har tatt side men mamma og prøver å få ho på en så positiv måte som mulig i motsetning med pappa.
jeg beklager at spørsmålet ble så langt, men opp i alt dette er det noen jeg kan skrive til/ta kontakt med (har klaget på BUP om dette mange ganger, virker som at ingenting skjer)

Hei!

Takk for at du skriver til oss hos Barneombudet. Vi forstår at du synes det er vanskelig når du opplever ikke å bli hørt.

Barnevernet skal høre på hva du har å si og de skal ta det med seg når de skal bestemme hva som er best for deg. Det står i barnevernloven at jo eldre du blir, jo mer skal det du har å si bety når barnevernet bestemmer seg. Det betyr ikke at du får bestemme alt. Vi har skrevet mer om dette her: retten til å bli hørt

Hvis barnevernet ikke har hørt på hva du har å si, kan du klage. Vi har skrevet litt om det her: klage på barnevernet

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv