22. juni 2017

Barnevern

Gutt på 16 år her som lurer på om jeg har mere rettigheter for å holde plagsomt barnevern unna nå som jeg har fylt 16 år og ikke er 15 lengre.orker de ikke lengre, har mere enn nok med psykologen jeg går hos pga angst. Behandlingen hos psykologen hjelper ikke så mye lengre etter bv kom inn i bilden. Ønsker råd

Hei,

Fint at du spør oss om dine rettigheter overfor barnevernet.

Barn over 15 år har egne partsrettigheter i barnevernssaker. Det betyr blant annet at du kan be om å få se dokumentene barnevernet har om deg, klage og ha egen advokat hvis det er snakk om å bli flyttet ut av familien.

Når du er involvert i en barnevernssak har du flere rettigheter. En av de viktigste er retten til å bli hørt. Det betyr at barnevernet skal snakke med deg for å få høre hva du mener, ønsker eller tenker. Barnevernet skal også informere godt om hva de gjør og hvorfor.

Hvis du synes det er greit, kan du be psykologen om å ta kontakt med saksbehandleren din i barnevernet. Da kan de snakke om hvordan de sammen kan hjelpe deg, sånn at du får best mulig hjelp.

Dersom du ikke er fornøyd med den jobben som barnevernet gjør så kan du klage. Først og fremst bør du fortelle saksbehandleren at du ikke er fornøyd slik at dere sammen kan finne ut hva dere kan gjøre. Dersom ikke dét fungerer så kan du klage. Barnevernet har en plikt til å hjelpe til med å skrive en klage.

Vi har skrevet mer om retten til å bli hørt i barnevernet på denne siden, og på denne siden finner du mer informasjon om å klage dersom du er misfornøyd.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv