19. mai 2017

Barnevern

Gutt på 16 her. Lurer på om jeg kan nekte å snakke med barnevernet? De har vært innom og forstyrret undervisningen for meg i over 5 måneder nå.

Hei,

Det er vanskelig å svare på spørsmålet ditt siden vi ikke vet noe om saken din. Ingen kan tvinge deg til å snakke med barnevernet, men ofte vil jo det være lurt for at de skal finne ut av om du og familien din trenger hjelp eller ikke.

Vi forstår at det er vanskelig at barnevernet dukker opp på skolen og i klasserommet ditt flere ganger i løpet av noen få måneder. Vårt forslag er at du ber om å få en samtale med saksbehandleren din. Si ifra at det er vanskelig for deg at de dukker så ofte opp på skolen. Fortell dem om hva dine behov er og kom gjerne med forslag om hvor møtene dere i mellom bør være.

Det kan være gode grunner som ikke vi kjenner til for at de ønsker å treffe deg på skolen, men da må saksbehandleren informere deg om det.

Synes du det vanskelig å ta dette opp med barnevernet, så kan du også be om hjelp fra en voksen du stoler på. Det kan være en lærer eller en helsesøster på skolen din.

Vi tror du kan ha nytte av å ta en titt på vår nettside og lese mer om barnevernet og dine rettigheter

Hvis det er noe annet du lurer på, så ta kontakt med oss igjen!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv