10. mars 2018

Badetøy

Hei, Vi har svømming på skolen vår og nå sier læreren at hvis du ikke har med svømmetøy så må du låne brukt, og det gjelder bikini truser badebukse osv… og jeg synes det er veldig ekkelt og lurte på om skolen faktisk kunne tvinge oss til og ha svømming de sier selv at de kan men jeg tror ikke helt på dem. Takk Gutt 13

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Dette er et ganske vanskelig spørsmål å svare på. Dersom svømmetøyet dere får låne passer, og er rent og pent, så kan det være greit at skolen ber dere bruke dette.

Skolen skal sørge for at elevene lærer det de skal, og å lære seg å svømme er kjempeviktig. Skolen skal også legge til rette for at alle har muligheter til å delta i undervisningen, og dersom noen ikke har råd til å kjøpe for eksempel badetøy, så er det fint at man har mulighet til å låne dette på skolen.

Vi skjønner godt at det føles litt ekkelt å bruke brukt badetøy, og skolen må ha gode rutiner for å sørge for at dette er rent og pent. Dersom de ikke har det så kan de ikke tvinge dere til å bruke dette.

Her tenker vi at skolen nok bør bruke sunn fornuft. Dersom en elev stadig glemmer badetøyet bør skolen prate med eleven om hvorfor det skjer og hva de kan gjøre slik at eleven kan delta i opplæringen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv