6. september 2017

Anmerkning

Hei. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle flytte til andre siden av landet og måtte pakke og dra så fort som mulig. Det var min siste skoledag og jeg hadde mye jeg måtte gjøre, møter å ha og ringe til mange. Så hadde jeg nettopp snakket med rådgiver og hun ba meg ringe til skolen for å bekrefte plassen så fort som mulig så da gikk jeg der i fra og tilbake til timen for å hente mobilen min, så gikk jeg ut av timen og ringte til skolen. Da setter faglærer anmerkning på meg fordi hun hadde sett at jeg hadde brukt mobil, og at det ikke er lov i hennes timer. Men jeg var jo egentlig ikke tilbake i timen? Har hun lov til å sette anmerkning på meg for dette?

Hei!

Det er mange detaljer i spørsmålet ditt, så det er vanskelig for oss å vurdere saken konkret.

Det er skolereglementet som avgjør hva du kan få anmerkning for. Når det ikke er lov å bruke mobilen må en lærer i utgangspunktet behandle alle likt, det betyr at man må regne med å få anmerkning hvis man bruker mobilen i skoletiden. Likevel kan det være gode grunner til at du brukte mobilen din og at læreren din burde tatt hensyn til dette.

Vår anbefaling er at du snakker med læreren din om dette. Kanskje du ikke fikk forklart godt nok hvorfor dette var viktig for deg akkurat da? Det kan også hende at læreren mente at du burde ha spurt først slik at hadde fått tillatelse. Prøv å snakke sammen og se om dere kan finne ut av det.

Lykke til.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv