6. november 2017

angst og mobbing

jeg er en jente på 16 som sliter med angst, hater skolen og har ikke motivasjon til å gjøre skoleoppgaver.
hater moren min også,hun sier at jeg er verdiløs og stygg, hun sier også at lillesøsteren min er mye bedre enn meg og at jeg rett og slett er uburekelig. i det siste har jeg tenkt på det hun har sagt, og akk nå føler jeg hun har rett. føler meg verdiløs og vil egentlig dø. skjønner ikke hva som er meningen med å leve lenger. hvordan kan jeg ta selvmord uten noe smerte?

Hei, og tusen takk for at du skriver til oss.

Det gjør vondt å høre at du ikke har det bra. Selv om du har det vanskelig, er ikke selvmord en løsning på problemene dine. Det er mulig å få hjelp selv om ting kan virke helt utrolig vanskelige mange ganger. Det er viktig at du forsøker å få hjelp så fort som mulig.

Det du skriver om at du tenker på å ta selvmord er kjempealvorlig, og dét må du få hjelp til å håndtere. Vi vil at du skal ringe Mental Helse sin hjelpetelefon på telefonnummer 116 123. De er vant med å prate med folk som har det vanskelig, og kan gi deg god hjelp. Det er også helt gratis å ringe dit, og du kan ringe når som helst.

Du kan også ringe til, eller chatte med, Kors på Halsen.

På det du skriver skjønner vi at moren din ikke er en person du kan snakke med, men det er en stor fordel dersom du kan finne noen andre voksne rundt deg som du kan prate med. Det kan for eksempel være en lærer du føler det er lett å snakke med, noen andre i familien din eller en helsesøster.

Du er verken verdiløs, stygg eller ubrukelig. Moren din skal ikke si disse tingene til deg, det er faktisk en form for vold. Finn noen voksne du kan prate med og som du stoler på! Dét at du tør å skrive til oss her viser at du har mot, og det er akkurat det du trenger for å komme deg videre!

På denne siden har vi samlet noen tips til steder der man kan få hjelp dersom man trenger det.

Lykke til, vi tror på deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv