15. august 2017

Angst eller depresjon

Hei, kan dere forklare litt hva slags typer angst det finnes? For når jeg er alene hjemme av og til så kan jeg bare plutselig starte og gråte! Og det stopper liksom ikke. Og det skjer bare når jeg er alene hjemme. Når det skjer så tenker jeg på at jeg vil ha familie her. Er dette en slags type angst?? Jeg har ikke fortalt noen om det, jeg tør liksom ikke.

Hei, så fint at du har skrevet til Barneombudet om dette.

Barneombudet er ikke de beste til å forklare om ulike typer angst. Vi kan mest om barns rettigheter. Hvis du vil vite mer om angst, kan du for eksempel lese om dette på nettsidene til ung.no. Du kan også snakke med helsesøster på skolen.

Vi kan heller ikke svare på om du har angst. Vi forstår at du lurer på dette fordi du av og til begynner å gråte når du er alene hjemme.

Det at du begynner å gråte når du er alene hjemme, kan jrett og slett være fordi du ikke liker å være alene. Og fordi du vil at familien din skal være der. Det er helt naturlig. Ikke alle barn synes det er helt greit å være hjemme uten noen andre i huset. Dette kan også gå i perioder – noen ganger går det greit, andre ganger ikke. Vi vil anbefale at du snakker med foreldrene dine om dette. Vis dem gjerne det du har skrevet til oss, det var en veldig fin forklaring på hvordan du har det.

Barneombudet mener du skal slippe å være alene hjemme hvis dette gjør deg utrygg og trist.

Hvis du trenger å snakke med noen andre voksne enn foreldrene dine, kan du snakke med helsesøster på skolen. Mange barn synes det er veldig ok å snakke med henne. Særlig barn som har mange ting å tenke på, som for eksempel bekymrer seg mye, kan synes det er fint å ta en prat med helsesøster. Hun kan lytte og gi råd om hva du kan gjøre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv