8. februar 2018

Spiseforstyrrelse

Kan folk bli sur på deg hvis du har en spiseforstyrrelse? Bli sur på deg hvis du ikke spiser en brødskive eller no? Fordi det er ikke bare å spise for noen som sliter. Og det med at andre kjefte, hjelper ikke. Ikke om det er imot loven, men om det er frekt?
Får det skjer nemelig nesten vær dag, og ingen trur på meg heller selv om jeg sier hvor mye jeg veier( 36,7)

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Du foreteller oss ikke hvem det er som kjefter på deg, men vi tror kanskje det er foreldrene dine. Vi svarer deg derfor ut fra det.

Det er ikke greit å bli kjeftet på dersom du føler det er ubehagelig og at du blir redd. Barn skal aldri føle se truet av voksne. Da er det viktig å si i fra til en lærer eller noen andre du stoler på.

Barn og unge kan også oppleve at foreldre kjefter. De voksne kan bli irritert dersom barna ikke følger regler osv. De kan derfor bli strenge og kreve at barna gjør det de ber om, som for eksempel å spise mat.

Vi håper og tror du forstår forskjellen på de to måtene å kjefte på.

Dersom foreldrene dine er strenge mot deg fordi de er bekymret for at du spiser for lite, så bør dere snakke litt mer om det. Kanskje du skal foreslå at dere snakker om det i rolige former. Vi vet at det kan være vanskelig.

Mange undommer som sliter med å spise kan ha stor nytte av å snakke med helsesøster på skolen. Helsesøstre har ofte mye erfaring og kunnskap på hvordan familier kan håndtere dette.

Håper du tar tak i dette. Det er viktig for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv