Gå til toppen

Sommer hos Barneombudet

Vi stenger kontoret fra 7. juli til 1.august. I den perioden vil vi ikke svare på mail, post eller telefon. Vi svarer heller ikke spørsmål på Spør barneombudet.

Hvis du har det vanskelig hjemme eller opplever noe ugreit, anbefaler vi deg å kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De har åpent hele tiden, og der jobber det mennesker som kan hjelpe.

Vi har også laget en oversikt over andre du kan kontakte hvis du lurer på noe, eller trenger noen å snakke med. Her finner du den. Obs! Noen av disse har kanskje litt andre åpningstider i sommerferien.

Har du sommerjobb, men er litt usikker på hva du kan kreve? Klikk her for å finne all info du trenger om dine rettigheter i sommerjobben.

Det er kanskje noen som lurer på om de må bli med på ferie til mormor, må bli med på bilturer med familien, eller om man kan sitte oppe hele natta hvis man vil. Vi har samlet oversikt over alle rettighetene til barn og unge her.

Hvis du tar sommerferie, men kanskje er misfornøyd med karakterene du fikk, behandlingen i barnevernet gjennom året eller andre ting, kan du klage. Her har vi samlet info og maler til hvordan du kan klage.